Primark: publiekstrekker van formaat strijkt neer in Eindhoven

Primark is een Ierse modeketen die met name onder jongeren razend populair is. Sinds de eerste vestiging van een Primark in Nederland (Rotterdam Alexandrium) ondernemen jongeren massaal koopexpedities naar de dichtstbijzijnde Primarkvestiging.

Primark had tot nu toe vijf vestigingen, alle in de Randstad. De keten wilde ook in Zuid-Nederland vaste voet aan de grond krijgen. Daarom oriënteerde Primark zich op een goede vestigingsplaats ten zuiden van de grote rivieren. En dan kom je al gauw in Eindhoven terecht.

De afdeling Economische Zaken en Arbeidsmarkt van de gemeente Eindhoven heeft zich van meet af aan sterk gemaakt voor de komst van Primark. Logisch, want naar verwachting trekt deze winkel wekelijks ettelijke duizenden bezoekers naar het centrum van Eindhoven. Dat is goed nieuws voor de andere winkels in de Hermanus Boexstraat en voor de hele Eindhovense binnenstad. Bovendien levert de vestiging van Primark veel werkgelegenheid op.

De gemeente zorgde ervoor dat Primark de procedure om een omgevingsvergunning te krijgen snel en goed kon doorlopen, zodat het bedrijf snel aan de slag kon met de ingrijpende verbouwing van het pand.

Eindhoven streeft naar een aantrekkelijk en gevarieerd winkelaanbod – en met succes (zie ‘Beste binnenstad’). De komst van publiekstrekker Primark bewijst weer de aantrekkelijkheid van het centrum van Eindhoven als winkelbestemming. Iets waarvan de afdeling Economische Zaken en Arbeidsmarkt graag de aanjager is.

Neem contact op

  • * verplichte velden.
    ** Uw telefoonnummer of email adres is verplicht.