Vestiging Interconnect op Park Forum West

In Eindhoven staat het nieuwste datacenter van Interconnect. Dit bedrijf is een internet service provider voor de zakelijke markt met het hoofdkantoor in Den Bosch. Waarom uitbreiding in Eindhoven en niet in Den Bosch? Jeroen Stevens, directeur:  “Wel, de welstandscommissie in Den Bosch deed moeilijk en wij wilden geen concessies doen aan het concept en de vormgeving van ons gebouw. Dat hadden we tot onze spijt al eens gedaan. We hebben vervolgens alle gemeenten in oostelijk Noord-Brabant aangeschreven en onze plannen kenbaar gemaakt. Uiteindelijk trad Eindhoven ons vanaf het eerste gesprek met open armen en een ondernemende open mind tegemoet.

Economische potentie
Eindhoven zag ook meteen de economische potentie voor de regio, waar nog geen datacenter van een dergelijke omvang stond. Eindhoven is natuurlijk een top technologische regio, niet voor niets bestempeld als Brainport. Daar past een ultramodern datacenter bij. We kregen alle medewerking. ‘Zeg maar hoe groot je wilt bouwen, dan passen we de grond daar wel op aan’ zo werd gezegd. Na een paar maanden voorbereiding startte de bouw en binnen een jaar werd het datacenter opgeleverd. Fantastisch toch?” 

Topkwaliteit via glasvezel
Wie zo welkom wordt geheten, is natuurlijk supergemotiveerd om de regio topkwaliteit te bieden. Voor wie het iets zegt: het datacenter van Interconnect in Eindhoven heeft de TIER3-standaard, de momenteel hoogst mogelijke. Dat betekent dat alle voorzieningen dubbel zijn uitgevoerd, zodat elk technisch of menselijk falen zonder problemen voor de klant wordt opgevangen. Glasvezel is ook de norm voor alle verbindingen. “Zonder glasvezel kan een datacenter van deze kwaliteit niet”, weet Jeroen Stevens. “Glasvezel is kwalitatief je van het. Die hebben we ook zelf naar Park Forum getrokken en geeft de internetverbinding van de ondernemers die hier al zaten en die hier nog naartoe zullen komen, natuurlijk tegelijkertijd een ‘boost’.

 

Bron: Het Ondernemersbelang Eindhoven, nr 3 2012.

 

Neem contact op

  • * verplichte velden.
    ** Uw telefoonnummer of email adres is verplicht.