Holland Expat Center South

Holland Expat Center South: warm welkom voor internationale (kennis)werkers
Holland Expat Center South is de one-stop shop voor internationals die in Zuid-Nederland komen werken en wonen.

Waarom een Expat Center?
Kennismigranten, wetenschappers en arbeidsmigranten zijn van belang voor Brainport Regio Eindhoven. Ze versterken onze hoogwaardige kennis, productiviteit en innovatiekracht. Het Expat Center, onder meer gevestigd in het Kennedy Business Center in Eindhoven, biedt deze mensen een ‘warm welkom’ en zorgt ervoor dat expats zich snel binnen Zuid-Nederlandse gemeenten kunnen vestigen.

Wat is het doel?
Het Expat Center biedt alle publieke en private dienstverlening die een expat nodig heeft in de eerste maand(en) na aankomst in Nederland zoveel mogelijk op één plek en op één moment aan. Door een koppeling van systemen kan de benodigde publieke dienstverlening voor vestiging in geheel Zuid-Nederland plaatsvinden in Eindhoven. Denk aan de afgifte van een verblijfsvergunning door de IND en inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie. Ook verstrekt het Expat Center informatie over wonen, werken, opleiding, cultuur, verzekeringen, enz. Verder organiseert het Expat Center bijeenkomsten om expats te informeren en hen te laten integreren.

Vraagbaak
Het Expat Center is een onmisbare schakel in het streven van Brainport Regio Eindhoven om een plaats te veroveren in de toptien van de belangrijkste kennisregio’s van de wereld. Het Expat Center is een vraagbaak die werkgevers en werknemers werk en zorgen uit handen neemt en geld bespaart. Het Expat Center draagt bij aan het vestigingsklimaat en de internationale concurrentiepositie van de Brainport Regio Eindhoven.

Het Holland Expat Center South is een samenwerkingsverband van gemeenten, de provincies Noord-Brabant en Limburg, de Immigratie-en Naturalisatiedienst en Brainport Development.

Neem contact op

  • * verplichte velden.
    ** Uw telefoonnummer of email adres is verplicht.